Mulighetsstudie for cruisekai i Olden

30. mars 2023

Skisse cruisekai med langskip

I samarbeid med Stryn kommune har Sea-Service gjennomført en mulighetsstudie for ny cruisekai i Olden. 

Hundretusenvis av cruisegjester – hva så? 

Olden er en av Norges mest besøkte cruisedestinasjoner og estimerer med rundt 350.000 cruisegjester i 2023. Mange velger å oppsøke ulike attraksjoner i nærmiljøet, men samtidig vil det være veldig positivt om gjestene også kan få et attraktivt tilbud i kaiområdet. Her ligger det et stort potensiale både for kommunen og det lokale næringslivet.

Viktig å tenke nytt og utradisjonelt

Sea-Service foreslo en løsning med en promenade inspirert av Nordfjords vikingehistorikk og Birkedalsbreen. Tanken er et kaiområde med mange bruksområder og stor fleksibilitet. Her vil det kunne være både servering, konserter, badstue, kanoutleie og salg av lokale spesialiteter. Det ble også skissert en løsning med overnattingsmuligheter for andre tilreisende.

Sea-Service som kreativ sparringspartner

Forslagene fra Sea-Service ble omtalt som både spenstige og visjonære og fikk en positiv mottakelse.  

I Sea-Service ser vi på dette som et godt eksempel på hvordan vi som leverandør kan bidra i en tidlig idéfase. I tillegg til å komme med kreative løsningsforslag har vi også stort hatt stort fokus på miljø og økonomi. Det er vår overbevisning at alle disse faktorene kan kombineres og at vi sammen med Stryn kommune kan sette cruisekaien i Olden på kartet som en attraksjon i seg selv.